Coronaregels vakantie Bonaire

Coronaregels vakantie Bonaire

Bonaire nieuws, 15 juni 2021 / zonvakantiebonaire.nl

Kralendijk – Bonaire heeft op 27 mei 2021 het risiconiveau verlaagt naar niveau 2. De maatregelen die horen bij dit risiconiveau gelden tot en met donderdag 24 juni. Sinds 19 mei is ook het reizen naar Bonaire weer toegestaan. Bonaire heeft voor reizen code geel wat inhoudt dat er nog wel gezondheidsrisico’s zijn maar reizen toegestaan is. Bij terugkeer naar Nederland hoef je geen negatieve corona test te laten zien en  je hoeft niet in quarantaine. Maar wat zijn op dit moment de regels voor een vakantie naar Bonaire?

Kitesurfen op Bonaire

Regels op Bonaire risiconiveau 2

Er mogen op Bonaire weer 25 mensen samenkomen in privé kring en op bijeenkomsten in privé sfeer zoals thuis en op het strand. De anderhalve meter moet wel zo veel mogelijk gewaarborgd blijven. Restaurants, sportscholen, kerken, sauna’s, casino’s en bioscopen mogen weer normale open als ze de anderhalve meter kunnen waarborgen. Verder geldt er in de meeste winkels geen mondkapjes plicht meer. Bonaire is weer op de weg naar “normaal” en dat is goed nieuws voor jouw vakantie naar Bonaire.

Regelen voor jouw vakantie naar Bonaire

De kleurcode voor Bonaire is op dit moment geel. Dit betekend dat reizen naar Bonaire weer mogelijk is. Er gelden nog wel een aantal regels om naar Bonaire te reizen in coronatijd.

  • Alle reizigers vanaf 13 jaar oud moeten bij vertrek in het bezit zijn van een negatieve PCR test van maximaal 24 uur oud. Een negatieve PCR test van maximaal 72 uur oud samen met een negatieve sneltest van 24 uur oud volstaat ook. Een vaccinatiebewijs word nog niet als alternatief geaccepteerd
  • Bij aankomst op Bonaire dien je een ingevulde gezondheidsverklaring te overhandigen. Het formulier en diverse andere informatie vind je hier
  • Een reisverzekering met internationale dekking is op Bonaire verplicht.

Terugkeer naar Nederland

Voor terugkeer naar Nederland is geen PCR test noodzakelijk. Ook is er op dit moment geen quarantaineplicht bij terugkomst vanuit Bonaire.

Voor de meest actuele status kan je het beste kijken op de site van de Rijksoverheid. Hier vind je alle regels die nu gelden. Klik hier om direct naar de site van Rijksoverheid te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart