Vakantie Bonaire tijdens Corona – Aankomstdag

9 april 2021 / zonvakantiebonaire.nl

Bonaire is dé duikbestemming voor vele duikers en een zeer geliefde zonbestemming voor vele zonaanbidders. Het is een stukje Caribisch Nederland waar je het hele jaar door terecht kunt voor zon, zee en strand. Toch is dit eiland meer dan alleen een zonbestemming. De vele sportieve, culturele en andere activiteiten maken dit eiland tot een vakantie bestemming voor velen. De relaxte sfeer en de gastvrije en aardige bewoners maken dit een nog leukere bestemming. September vorig jaar was het eindelijk zover. Ondanks, of misschien wel dankzij Corona hebben wij een last minute vakantie naar Bonaire geboekt.

Wandschildering Bon Bini Na Bonaire

Op vrijdag 18 september 2020 einde middag komen wij aan op Bonaire. Al meteen als je uit het vliegtuig stapt voel je de heerlijke tropische temperatuur met een licht verkoelend briesje. Het vliegveld “Flamingo International Airport” is kleinschalig en wij waren al snel door de controle heen. Met een busje van de touroperator worden wij na kort wachten opgehaald. Ons verblijf is direct aan de kust in Kralendijk en de rit er naartoe duurde nog geen 10 minuten. Wij krijgen tijdens de rit de eerste indruk van Kralendijk. Het ziet er erg gezellig uit, ook al is het door Corona erg rustig op straat.

Bij het appartement aangekomen worden wij ontvangen door de Nederlandse beheerders. Een gezellig jong koppel die een aantal jaren geleden besloten hadden om op Bonaire te gaan wonen. Direct werden wij rond geleid en laten zij ons het appartement zien. Een ruim appartement met een keukentje en een slaapkamer met airco. Schuifdeuren bieden toegang tot een terras met uitzicht op de tuin met zwembad. De tuin is omringt door een hek met daarachter direct de zee. Dit belooft veel goeds.

Appartement op Bonaire met zwembad

Veel tijd was er niet om rond te kijken want wij werden verwacht bij de vrijdagmiddag borrel. De beheerders waren net voordat wij arriveerde begonnen aan een borrel met de andere gasten. Een klein gezelschap genoot van het middagzonnetje met een rum cola in de hand. Wij kregen direct een glas in onze handen gedrukt. Wat een ontvangst en wat een relaxte sfeer. Al snel gingen de gesprekken over het prachtige Bonaire en werden wij bijgepraat over alles wat er op het eiland te beleven is. Aangezien wij vooral voor het duiken en snorkelen naar Bonaire waren gekomen, en de eigenares van de duikschool die gevestigd is op hetzelfde terrein ook aanwezig was, zagen wij onze kans schoon om alvast wat kennis op te doen en te vragen naar de mogelijkheden voor het duiken.

De tijd vliegt voorbij en rond 19.00 zijn wij de laatste die van de borrel vertrekken. Na het uitpakken van onze koffers, even snel douchen en omkleden zijn wij klaar om te gaan eten. Wij besluiten richting de boulevard te lopen waar de meeste restaurantjes zitten. Op een houten pier zien wij een gezellig ogend restaurant met ervoor een soort cocktailbar. Karel’s Beach Bar blijkt een erg goede keuze te zijn. Het eten was er heerlijk en wij zaten direct aan de zee. In het water hingen grote spots en al snel zien wij onze eerste vissen zwemmen.

Tarpon onder de steiger van restaurant op Bonaire

2 grote tarpons, dit zijn grote vissen, zijn op jacht rond het licht. Een prachtig schouwspel. Na het eten zijn wij snel naar het appartement terug gegaan om vroeg ons bed in te duiken. Je bent toch wel gaar na zo’n lange reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart