Vakantie Bonaire tijdens Corona – Aankondiging Lockdown

Vakantie Bonaire tijdens Corona – Aankondiging Lockdown

25 april 2021 / zonvakantiebonaire.nl

Huurauto op Bonaire

De volgende morgen worden wij al vroeg wakker en we kunnen niet wachten om op pad te gaan. Het eerste wat we gaan doen is onze huurauto ophalen. Een auto huren op Bonaire is erg makkelijk vanaf Nederland te regelen. Dit hebben wij dan ook gedaan. Wij hebben gekozen voor een pick-up zodat wij alle duik en snorkel spullen in de achterbak kunnen gooien. Om 10.00  worden wij door het verhuurbedrijf opgehaald en de rit is maar 5 minuten. Tijdens de rit werd ons meteen duidelijk dat Corona een grote invloed heeft op de aantallen toeristen op het Bonaire. Veel bewoners zijn afhankelijk van toeristen zo ook het verhuurbedrijven. Wij waren dan ook direct aan de beurt en de auto stond al klaar. Na wat formaliteiten waren wij al snel weer op pad met een ruime auto. Even snel boodschappen doen en dan ontbijten zodat wij het eiland kunnen verkennen.

Bij de supermarkt, die op loopafstand van ons appartement te vinden is, krijgen wij met een van de weinige corona “beperkingen” van het Bonaire te maken. In alle winkels is een mondkapje dragen verplicht. Het is een redelijk grote lokale winkel en het aanbod is redelijk ruim met goede prijzen. Op dat moment zijn wij nog niet op de hoogte van alle andere supermarkten die er ook te vinden zijn. Wij slaan wat eten en drinken in en brengen dit terug naar ons appartement om vervolgens snel wat te eten.

Na het eten pakken wij snel onze camera’s en vertrekken om een rondje over het eiland te rijden. Het valt direct op dat het landschap erg divers is. In het binnenland komen wij een geel bord tegen met een jeep erop afgebeeld.

Startpunt van Driving trail Bonaire

Onze interesse is gewekt en we zien langs de weg een groot bord staan met een route hierop. Het blijkt een offroad autoroute te zijn. De route heeft de naam Tras di Montaña en uit een brievenbus, uit die op het bord gemonteerd zit, kunnen wij een route map met veel info halen. Vind hier de info over de route. De route is zeer de moeite waard en bij de start rijden wij langs het eerste vliegveld van Bonaire.

De rest van de route is erg afwisselend en we krijgen direct een indruk van het leven op het Bonairiaanse platte land. Op de kaart die wij meegenomen hebben staat ook veel informatie over de bomen en planten langs de route en diverse weetjes. Een erg leuke tijdsbesteding en later komen wij er ook achter dat er nog een aantal andere routes zijn die weer een heel andere kant van Bonaire laten zien. 

Een ezel komt bij de auto kijken op Bonaire

In de middag besluiten wij om onze snorkelspullen te pakken en een duik te nemen in het water achter ons appartement. De duik- en snorkelspot heet Something Special. Vanaf een stijger duiken wij het water in. Onder water heb je direct een prachtig helder zicht en de eerste vissen spotten wij direct. De zandbodem ligt de eerste 20 meter vanaf de kant bezaaid met oud puin en wat banden en stenen pijpen. Vooral om het oude pijn en de ankerblokken voor de boten is veel hard en zacht koraal te vinden met eromheen veel vissen. Binnen de kortste keer hebben wij al vele foto’s gemaakt. Wij spotten een stonefish en maken er een wedstrijd van om het beste plaatje te schieten.

Fotowedstrijd Bonaire

Ik leg het helaas af 😉 Na een uurtje snorkelen houden wij het voor gezien en gaan terug naar het appartement om nog even een duik in het zwembad te nemen. Cocktailtje erbij… het is tenslotte vakantie!

De dag is weer snel voorbij gegaan. Wij kregen ondertussen ook trek en maken haast om ergens te gaan eten. Vandaag staat er sushi op de planning. Het restaurant hadden wij de dag ervoor al gespot en in de middag na het boodschappen doen gereserveerd. Wij kregen een plek op het balkon met een leuk uitzicht en het was gezellig druk. Om onze eerste dag af te sluiten bestelde wij een Gin Tonic te bestellen en ik moet zeggen dat deze, ondanks een erg hoge prijs, zeer goed was. Het leek wel een vissenkom met fruit en gin tonic. Het eten kon niet beter beginnen.

Gin tonic Bonaire

Helaas werd onze pret al snel gedrukt doordat een groot deel van de sushi niet aanwezig besteld kon worden door schaarste van de vis. Dit was een tegenvaller en besloten dan ook om na de gin tonic verder te gaan. Snel hebben wij een plan B gemaakt en vertrokken wij weer naar het restaurant van gisteren. De plek en het eten waren erg goed.

Tijdens de wandeling richting het restaurant horen wij uit een kroeg een nieuwsuitzending. Wij konden het niet goed verstaan maar wat wij wel begrepen was dat er een “lichte lockdown” op Bonaire aangekondigd werd. Aangekomen bij het restaurant hebben wij ons direct bij laten praten door de gastheer van het restaurant. Vanaf maandag gaat er een lockdown in op het eiland. Alle bedrijven waaronder niet noodzakelijke winkels, horeca, sportscholen en ook de duikscholen gaan voor 10 dagen dicht. Gelukkig kan er wel tot 22.00 eten afgehaald worden bij restaurants. Ook gaat Bonaire van code geel naar code oranje voor reizen vanuit Nederland.

Het eten was wederom erg lekker. Ondanks het lekkere eten en de gezellige setting gingen onze gesprekken alleen maar over de aangekondigde lockdown. “Hebben wij weer op onze vakantie”. Iet wetende dat het eigenlijk een unieke vakantie op zou leveren. Na nog een borreltje op het terras van ons appartement te hebben genuttigd duiken wij ons bed in. Morgen weer vroeg op….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart