Bescherming koraalrif Bonaire

4 januari 2021 / zonvakantiebonaire.nl

Rond Bonaire vind je prachtige koraalriffen in de mooiste kleuren. Helaas neemt ook op deze plaats de hoeveelheden koraal af wat. Om de koraalriffen te beschermen en te herstellen is het Reef Renewal Bonaire gestart met een rif herstel programma. Naast het kweken en herplaatsen van Elandgewei- en Hertshoornkoraal heeft de stichting sinds begin 2020 ook een primeur. Er is een pilot gestart om ook hersenkoralen te kweken en de resultaten zijn veel belovend.

Diverese koraal soorten Bonaire

Al sinds 2013 kweekt de stichting Reef Renewal Bonaire 2 soorten bedreigd koraal. Het gaat hier om Elandgewei- en Hertshoornkoraal. Deze koralen zijn erg belangrijk voor de riffen en vormen een gewilde leefomgeving voor vele vissen en andere zeedieren.

Sinds begin 2020 is de stichting ook begonnen met het kweken van 3 soorten hersenkoralen via fragmentatie. Hierbij worden stekjes koraal weggeknipt van een volwassen kolonie en deze worden op koraalkweekbomen bevestigd waar ze kunnen uitgroeien tot grotere kolonies. Deze kolonies worden, zodra ze groot en sterk genoeg zijn, op de diverse restauratieplaatsen rond Bonaire geplant.

Dankzij dit nieuwe koraalherstel project en het beschermen van de huidige riffen kunnen wij hopelijk nog lang genieten van al de prachtige rif formaties onder water en de bewoners ervan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart