Wandelroutes

Er zijn diverse wandelroutes en paden op Bonaire te vinden. Deze worden met roze kleurige bordjes met hierop een wandelend poppetje aangegeven. Er zitten makkelijke wandelingen tussen maar ook zeker uitdagende. Lees je dus goed in voordat je aan de wandeling begint. Op de startpunten vind je in de meeste gevallen een bord met veel informatie. Het is wel raadzaam om goede wandelschoenen aan te trekken omdat er op de meeste routes vaak losse steentjes liggen, maar ook vanwege de stekels die op veel plekken verspreid liggen.

Landschap Bonaire
Heuvelachtig landschap Bonaire

Red Hill

De Red Hill wandelroute ligt in dezelfde omgeving als de Bara di Karta route en duurt ongeveer 1,5 uur lang. Het is een wandeling over grotendeels vlak terrein met weinig schaduwplekken. Gelukkig geeft de wind wat verkoeling. De route begint met een kleine klim de Red Hill op. Daarna volgt een route richting Lagun langs het strand om vervolgens langs de ruige kust weer terug het binnenland in te gaan richting de beginpositie. Klik op de kaart om deze te vergroten.

Red Hill Wandelroute Bonaire

Bara di Karta Hill

De wandelroute Bara di Karta Hill is een korte wandeling van 15 minuten naar een uitzichtpunt. De route begint bij de waterput “Pos Bara di Karta” en start in westelijke richting.  Het beginstuk is direct een klim naar het hoogste punt van de wandeling.

Uitzicht vanaf Bara di Karta met cactussen en de ruige natuur

Vanuit dit 60 meter hoge punt heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland met op de voorgrond een landelijk ruig terrein vol cactussen, boerderijtjes en windmolens. Klik op de kaart om deze te vergroten.

Bara di Karta Hill Wandelroute Bonaire

Dos Pos

Wandelroute Dos Pos begint bij de windmolen van Dos Pos en is een pittige wandeling over heuvelachtig terrein door de ruige natuur van Rincon. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Je begint direct aan een steil stuk naar boven met veel losse keien op de grond. Onderweg krijg je een prachtig uitzicht op het Goto-meer en de omliggende heuvels.

Wandelen door de natuur van Bonaire

Na een afdaling moet je rechtsaf een verharde weg op die naar de startplek leidt. Klik op de kaart om deze te vergroten.

Dos Pos en Montana Wandelroute Bonaire

Montaña

De Montaña wandelroute begint op dezelfde plek als Dos Pos en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze route voert u deels over een onverharde weg doe 100 jaar geleden aangelegd is door boeren. Na deze weg begint de klim de “berg” (Montaña) op. Op het hoogste punt heb je weer een prachtig uitzicht over delen van het eiland en de zee. Via dezelfde weg loop je weer terug naar het startpunt. Klik op de kaart om deze te vergroten.

Dos Pos en Montana Wandelroute Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart