Meest vergeten items op vakantie

Meest vergeten items op vakantie

Meest vergeten items op vakantie – Thijs de Groot, 12 augustus 2023 / zonvakantiebonaire.nl

Meest vergeten items op vakantie

Heb jij ook al zo’n zijn in de vakantie? De zomervakantie is een geweldige reden om op vakantie te gaan en van de zon te genieten. Maar wat als je vergeet om het meest noodzakelijke in te pakken voor je lange reis weg van huis? Het eerste wat belangrijk is om te doen bij het voorbereiden van je vakantie is een lijst maken van alles wat je mee moet nemen. Zodra een item in de auto of bagage zit, streep het dan van je to-do lijst af. Zorg ervoor dat de lijst op een plaats ligt die vaak wordt bezocht en niet kwijt kan raken. In de volgende link vind je onze handige vakantie checklist zodat je niks meer vergeet. Dat scheelt een hoop ellende.

Uit onderzoek blijkt dat er maar weinig mensen zijn die nog nooit iets vergeten zijn om in te pakken. Hieronder een overzicht van de bevindingen uit het onderzoek. Tevens de top 11 meest vergeten items.

Belangrijke feiten

• De tandenborstel is het #1 meest vergeten item met 18% van de onderzochte vakantiegangers.
• Mannen zijn minder vergeetachtig dan vrouwen, althans volgens hun antwoorden.
• Het minst vergeten is eten; mannen zijn meer vergeetachtig wat eten betreft dan vrouwen.
• Jongere reizigers vergeten het vaakst de (telefoon)opladers.

Bevindingen uit onderzoek wat mensen vergeten op vakantie

Hoewel er een klein aantal ondervraagde zei dat ze niets vergeten waren met het inpakken, was de meerderheid toch een of meer dingen vergeten. Enkele van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek zijn:

• Mannen zijn minder vergeetachtig dan vrouwen.
• Mensen tussen 35 en 44 jaar zijn vergeetachtiger dan andere leeftijdsgroepen.
• Mensen ouder dan 65 jaar vergeten hun medicijnen meer dan andere leeftijden.
• De meest vergeten dingen zijn tandenborstels en tandpasta.
• Mannen vergeten vaker voedingsmiddelen dan vrouwen.
• De jongere leeftijdsgroepen zijn meer oplettend dan de oudere generatie.
• Mannen vergeten meer persoonlijke verzorgingsproducten dan vrouwen.
• Vrouwen vergeten elektronische gadgets (zoals opladers) meer dan mannen.

top 10 van meest vergeten spullen tijdens het inpakken

Tandenborstel en tandpasta
Iedereen herkent het wel. Het is tijd om naar bed te gaan en dan kom je erachter dat je de tandenborstel vergeten bent. Je weet ook precies waar hij thuis ligt 😉. Maar ook al ben je de tandenborstel niet vergeten, tanden poetsen zonder tandpasta is nog steeds niet ideaal. Gelukkig kan je in elke supermarkt en drogist een nieuwe tandenborstel en tandpasta kopen. Misschien maar meteen een extra setje inkopen?!

Kleding en schoenen
Vooral sokken worden massaal vergeten. Daarnaast staan zwemkleding en slippers bovenaan het lijstje van meest vergeten kledingstukken. Een voordeel; je hebt een goede rede om te shoppen!

Toilet artikelen
Er zijn veel toilet artikelen waar je rekening me moet houden. Het is dan ook niet gek dat deze artikelen hoog in de lijst staat. De haarborstel wordt erg vaak vergeten. Naast de haarborstel staan ook shampoo, zeep, conditioner en make-up remover hoog op het lijstje. Misschien kan het helpen om een checklist in je toilettas te stoppen.

Haar apparaten
Vooral de föhn is een vaak vergeten item bij vrouwen.

Oplader (telefoon)
Bij het realiseren dat de oplader van de telefoon niet ingepakt is, zullen veel mensen het Spaans benauwd krijgen. Toch worden laders veelvuldig vergeten. Wel een rustige vakantie zonder telefoon… Maar vergeet ook de oplader niet van de andere apparaten zoals van de fotocamera, MP3 speler en de e-reader.

Scheermes
Een item waar je vaak pas een paar dagen later achter komt dat je hem vergeten bent. En je mist hem pas als je hem echt nodig hebt. Niet handig om te vergeten dus.

Medicatie
Al ruim voor je vakantie heb je waarschijnlijk al een extra bestelling gedaan. Toch worden medicijnen regelmatig vergeten. Check vooraf goed wat je allemaal mee moet nemen. Een herhaalrecept meenemen kan ook geen kwaad. Controleer vooraf ook goed of er misschien een medicijn paspoort nodig is voor jouw medicatie.

Reisdocumenten
Je weet zeker dat je de documenten klaargelegd hebt. Toch ben je ze vergeten. Controleer goed of je alle reisdocumenten gepakt hebt. Zo voorkom je een snelle reis terug naar huis.

Wereldstekker
In sommige landen kan je niet zomaar het stopcontact gebruiken. Om toch je elektronische apparaten te kunnen gebruiken heb je een reisstekker nodig. Vergeet deze dus niet.

Brillen
Vooral de zonnebril en de leesbril worden vaak vergeten tijdens het inpakken. Een extra zonnebril en/of leesbril meenemen kan handig zijn. Zo voorkom je een hoop ongemak.

Conclusie

Tijdens het inpakken van jouw bagage is de kans groot dat je iets vergeet. Het is dus het beste om je van tevoren voor te bereiden en een goede inpaklijst te gebruiken voor de vakantie. Weten wat het meest vergeten wordt kan handig zijn bij het voorbereiden. Zo hoef je niet naar de receptie te bellen, of hoef je niet te veel te betalen voor een nieuwe lader of toiletartikelen.

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart