Opening Isidel Beach Park Bonaire

Opening Isidel Beach Park Bonaire – Thijs de Groot, 16 mei 2024 / zonvakantiebonaire.nl

Park Bonaire

KRALENDIJK – Op zondag 19 mei wordt om 17:00 uur het nieuwe openbare recreatiepark Isidel Beach Park officieel geopend. Het park is te vinden tussen het Chogogo Resort en de Den Laman Condominiums. De opening van het park wordt feestelijk ingehuldigd met muziek van lokale artiesten zoals DJ Jewelz, Foyan Boys, Palu Grandi en Luis Moka.  

Het park is ruim opgezet en biedt vele faciliteiten. Zo vind je er onder andere toiletten, zeven palapa’s, een groot zandstrand aan de kust, een barbecueplek en een restaurant. Het wordt een gezellige relax- en ontmoetingsplek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Vanaf 15:00 uur is het publiek welkom om het park te verkennen. De officiële opening vindt plaats om 17:00 uur, vergezeld door diverse festiviteiten. Rond 22:00 uur wordt deze dag feestelijk afgesloten met een vuurwerkshow. Na deze feestelijke opening zal Isidel Beach Park permanent toegankelijk zijn voor iedereen.

Het nieuwe park Isidel Beach Park is vernoemd naar het schip Isidel, dat in juli 1978 verdween tijdens een reguliere reis van Curaçao naar Bonaire. Aan boord waren zeven personen van wie er na wekenlange zoekacties geen spoor werd gevonden. Tien jaar na de verdwijning werd een gerechtelijk proces gestart voor een overlijdensverklaring van de opvarenden. Deze tragedie is diep verankerd in het collectieve geheugen van de inwoners van Bonaire. De familieleden van de bemanning en de passagier van de Isidel betreurden dat er nooit een monument is gekomen om hen te herdenken. Met de bouw van het park aan de kust van Playa Lechi (Palu di Lechi) wordt deze wens nu vervuld. Met de naam ‘Isidel Beach Park’ worden de bemanningsleden De Jongh (Mirlo en Daniel), de gebroeders Abrahams (Patrisio en Bernardo), Angel (Bubu) Janga, Elio Anthony en passagier Ernesto De Lanoy herdacht.

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart