Meenemen op vakantie

Bonaire blog, 19 juni 2022 / zonvakantiebonaire.nl

Je herkent het vast wel. Je bent net op je vakantiebestemming aangekomen en je wilt je even opfrissen en je zomerse outfit aantrekken. Blijk je toch je slippers vergeten te zijn. Iedereen heeft wel zulke momenten meegemaakt. Met de vakantie checklist vergeet je niks meer. Hieronder vind je tevens diverse belangrijke tips. Wil je direct naar de vakantie paklijst? Klik dan hier!

Meenemen op vakantie Bonaire

Wij hebben een lijst samengesteld voor jouw vakantie naar Bonaire of voor een andere zonbestemmingen. De kans is groot dat je waarschijnlijk niet alles hoeft mee te nemen wat op deze lijst staat. Het is dan ook slechts een richtlijn van de meest voorkomende dingen. Hieronder nog wat extra tips voor een onbezorgde vakantie naar jouw droomvakantie bestemming.

Documenten
De belangrijkste zaken om mee te nemen zijn de (reis) documenten. Neem deze altijd mee in de handbagage. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het ook raadzaam om een kopie te maken van alle belangrijke documenten en digitale papieren.

Betaalmiddelen
In niet-eurolanden worden er bij betaling en geldopnames met de bankpas en creditcard vaak extra kosten in rekening gebracht. Banken berekenen een koersopslag en soms ook een vast bedrag. Dit verschilt per bank.

Het is vaak beter om te betalen in de lokale munteenheid. Ook bij de geldautomaat kun je beter kiezen voor de lokale valuta. Als je kiest voor euro’s betaal je bijna altijd meer.

Betaalmiddelen vakantie Bonaire

Kleding
Uiteraard hangt de keuze van jouw in te pakken kleding af van de bestemming en het doel van de vakantie. Naar een zonbestemming is het raadzaam om lichte en losse kleding mee te nemen. Neem niet teveel kleding mee. In plaats daarvan kan je ook een klein tubetje wasmiddel meenemen. In geval van nood kan je dan altijd nog een favoriet kledingstuk wassen.

Sommige hotels en resorts hebben in de avonduren een dresscode. Vaak is dit een lange broek voor heren. Ook zijn er soms thema-avonden zoals een gala avond. Houd hier rekening mee tijdens het pakken. Vaak vind je deze kledingvoorschriften op de website van het hotel of resort. 

Verzorging
Het is raadzaam om je toiletartikelen voor de vakantie in je koffer (ruimbagage) in te pakken. Dit omdat er vaak vloeistoffen inzitten die niet in de cabine meegenomen mogen worden (max. 100ml per verpakking is wel toegestaan).

Als je jouw toiletartikelen toch in je handbagage moet doen, denk er dan aan dat vloeistoffen, gels, spuitbussen, crèmes en pasta’s in een container van maximaal 100 ml moeten zitten. Alles moet per passagier in een doorzichtige plastic zak gestopt worden.

Sport en Watersport
Bonaire staat bekend om zijn watersport maar er zijn nog vele andere sporten die uit kan oefenen. Vergeet dus niet jouw sportkleding en sportschoenen mee te nemen. Ook jouw duik- en snorkelspullen kan je maar beter inpakken.

Medicatie
Net zoals de toiletartikelen ken je ook de medicatie die op vakantie meegaan het beste in de koffer inpakken. Uiteraard geldt dit niet voor de medicatie die je tijdens de vlucht in moet nemen. Het is ook raadzaam om bewijs mee te brengen dat al uw voorgeschreven medicijnen inderdaad van jouw zijn om eventuele problemen en vertragingen bij de douane te voorkomen.

Elektronica
Op dit moment hebben veel draagbare elektronica dezelfde opladers. Toch is het slim om te controleren of je alle laadkabels ingepakt hebt. Vergeet ook de reisstekker niet. Er is niks zo vervelend als je op je vakantiebestemming aangekomen bent, en erachter komt dat je de camera of telefoon niet op kan laden 😉

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart