Beste onderwatercamera 2024

Beste onderwatercamera 2024 – Redactie, 2 januari 2024/ zonvakantiebonaire.nl

Beste onderwatercamera 2024 kopen

Wat is de beste onderwatercamera van 2024 voor de beginnende en gevorderde fotograaf? We hebben de beste opties in een lijst gezet. Veel grote merken zijn vertegenwoordigd zoals Olympus, Kodak, SeaLife, Ricoh, OM System, GoPro en Aquapix.

Tip lijst beste onderwatercamera 2024

Hieronder onze tip lijst van beste onderwatercamera’s van 2024 met direct de link naar bol.com om de unit te vergelijken en te bestellen.

OM SYSTEM Tough TG-7

Tough TG-7

De OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera is met recht 'tough', want deze camera kan tegen een stootje! Dankzij zijn sterke behuizing is de TG-7 schokbestendig en kan hij tegen een val tot 2.1 meter hoogte. Verder is hij waterdicht tot een diepte van 15 meter. Met de optionele PT-059 onderwater-behuizing is de camera geschikt voor dieptes tot wel 45 meter.

Aantal sterren:
4.6/5

Richtprijs: €549,00

Kodak WPZ2

Kodak WPZ2

De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is een robuuste onderwatercamera met 4x optische zoom en 6x digitale zoom. De camera is waterbestendig tot een diepte van 15 meter. De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is niet alleen waterdicht, maar is ook stofdicht en schokbestendig tot 2 meter. Je kan hem dan ook meenemen naar al je activiteiten.

Aantal sterren:
4/5

Richtprijs: €175,00

Sealife Reefmaster RM-4K

Reefmaster RM-4K

Met de 14MP Panasonic CMOS Image Sensor legt de Reefmaster RM-4K levendige foto's en prachtige 4K-video vast. De ultracompacte camera is speciaal ontworpen voor de onderwaterwereld. De ReefMaster RM-4K onderwatercamera is waterdicht tot een indrukwekkende 40 meter en is een gamechanger op het gebied van onderwaterfotografie.

Aantal sterren:
4.5/5

Richtprijs: €369,00

GoPro HERO 12

GoPro HERO 12

De nieuwe HERO12 Black is de beste GoPro ooit, met ongelooflijke beeldkwaliteit, nog soepelere HyperSmooth-videostabilisatie en een nog langere accuduur. De camera is robuust, licht en eenvoudig te bevestigen voor handsfree opnemen. De HERO12 Black is volledig waterdicht tot een diepte van 10 meter, even robuust als altijd en klaar om je allerleukste avonturen vast te leggen. Hij is uitzonderlijk stevig en kan daarom tegen een stootje.

Aantal sterren:
4.4/5

Richtprijs: €369,00

Aquapix W3048-V Edge

Aquapix W3048-V

W3048 EDGE is niet alleen waterdicht, maar ook extreem stof- en schokbestendig, waardoor het de ideale metgezel is voor snorkelen, surfen en in het zwembad. En dat alles zonder extra behuizing houdt de W3048 het nog steeds absoluut strak tot 3 meter onder water. De ideale onderwatercamera voor de beginnende snorkelaars die avonturen vast wil leggen.

Aantal sterren:
3.5/5

Richtprijs: €109,00

Ricoh WG-6

Ricoh WG-6

De RicohWG-6 is onverslaanbaar als het gaat om buitengebruik. Deze camera heeft een stevig chassis waarop je kan vertrouwen in de zwaarste omstandigheden. Hij is waterdicht tot 20 meter (goed voor twee uur onafgebroken gebruik op een diepte van 20 m), schokbestendig tot een val van 2,1 m en vorstbestendig tot -10 °C. Deze robuuste camera kan onder alle omstandigheden worden gebruikt.

Aantal sterren:
4.5/5

Richtprijs: €359,00

Beste onderwatercamera

Waarom een onderwatercamera kopen

Een onderwatercamera is een speciaal ontworpen camera die is gebouwd voor fotografie onder water en fotografie in een natte omgeving. De camera’s zijn voorzien van een stevige behuizing die bestand is tegen water en de druk onder water. De onderwatercamera is ideaal voor het vastleggen van de onderwaterwereld bij duiken en snorkelen. Maar ook andere avontuurlijke activiteiten kunnen met deze camera’s vastgelegd worden zoals fotografie in en rond het water en in een vochtig klimaat. Als je onder bovenstaande omstandigheden wilt fotograferen dan is een onderwatercamera de camera voor jou.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een onderwatercamera

Onderwatercamera’s stellen je in staat om een volledig verslag van je avonturen vast te leggen zowel onder water als boven water. Ze zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen, stijlen, formaten en vormen. Welke functies wil je prioriteit geven en hoe weet je welke camera het beste geschikt voor jou is?

Er zijn verschillende belangrijke factoren waar je op moet letten zodat je de juiste onderwatercamera koopt. De belangrijkste punten zijn:

 • Fotokwaliteit. De belangrijkste factor is natuurlijk de fotokwaliteit van de camera. Kwaliteit, grootte en resolutie van de beeldsensor zijn erg belangrijk. Hoe hoger het aantal megapixels, hoe beter de kwaliteit van de foto’s.
 • Videokwaliteit. Onderwaterfotografie is niet alleen beperkt tot het maken van foto’s tijdens hun onderwateravonturen. Video is ook een optie, en je wilt streven naar de beste kwaliteit.
 • Hoe diep kan de camera gaan? Afhankelijk van het gebruik is het verstandig om te kijken of de camera die je zoekt ook geschikt is voor de juiste diepte.
 • Heeft de camera een flitser? Een flitser is een belangrijke optie op een onderwatercamera. Indien je een externe flitser wilt gebruiken, kijk dan of er een aansluiting aanwezig is.
 • Welke formaten kan je camera opslaan? Is het alleen JPEG of biedt het ook RAW-opnamemogelijkheden? Als je van plan bent om later aan je afbeeldingen te werken met bewerkingssoftware, geeft het opnemen in RAW je de meeste controle over je afbeeldingen.
 • Formaat en gewicht. Ideaal gezien wil je een compacte en lichte camera kiezen die geen problemen oplevert bij het duiken en fotograferen.
  Budget. Je budget speelt een rol bij de keuze van je camera, en je zult ontdekken dat onderwatercamera’s meestal iets duurder zijn dan een traditionele camera van dezelfde kwaliteit. Dit komt omdat onderwatercamera’s alles moeten hebben wat een traditionele camera heeft, plus waterdichte afdichting.

Onze tiplijst onderwatercamera’s 2024

Olympus Tough TG-6

Olympus Tough TG-6

De Olympus Tough TG-6 is een duurzame en betrouwbare onderwatercamera. Hij is niet alleen waterdicht maar ook schokbestendig, stofdicht en vorstbestendig. Deze camera is waterdicht tot 15 meter wat voor de meeste mensen ruim voldoende moet zijn. Eventueel is er ook nog een onderwaterbehuizing (PT-059) te koop.

De Olympus Tough TG-6 is een duurzame en betrouwbare onderwatercamera. Hij is niet alleen waterdicht maar ook schokbestendig, stofdicht en vorstbestendig. Deze camera is waterdicht tot 15 meter wat voor de meeste mensen ruim voldoende moet zijn. Eventueel is er ook nog een onderwaterbehuizing (PT-059) te koop.

De Olympus Tough TG-6 is een duurzame en betrouwbare onderwatercamera. Hij is niet alleen waterdicht maar ook schokbestendig, stofdicht en vorstbestendig. Deze camera is waterdicht tot 15 meter wat voor de meeste mensen ruim voldoende moet zijn. Eventueel is er ook nog een onderwaterbehuizing (PT-059) te koop. Hierdoor kan je foto’s vastleggen tot een diepte van 45 meter.                          

De ToughTG-6 is uitgerust met een F22-zoomlens en een snelle backlit CMOS-beeldsensor die uitstekend presteert bij hoge gevoeligheid voor fantastische foto’s en video’s. De TruePic VIII beeldsensor zorgt ervoor dat ruis verminderd wordt en het contrast verbeterd. Tevens beschikt de TG-6 over een macromodus waarmee zeer goede macro opnames gemaakt kunnen worden. Met de LG-1 Light Guide en de FD-1 Flash Diffuser kan de TG-6 nog meer tijdens het fotograferen van macro’s.

Het befaamde veldsensorsysteem van Olympus maakt het mogelijk om loggegevens, zoals locatie, hoogte/diepte en lucht-/watertemperatuur te registreren tijdens het maken van foto’s of films.

Deze camera is zeer geschikt voor reisfotografie.

Technische specificaties:

 • 12,7 megapixel camera
 • 4K video
 • Waterdicht tot 15 meter (45 meter met onderwaterhuis)
 • schokbestendig
 • Beeldstabilisator
 • Ingebouwde flitser met deffuser
 • Connectiviteit: Wifi, GPS
 • Sensorformaat: 1/2.3 inch
 • Schermgrote: 3 Inch
 • Gewicht: 253 g
 • Afmetingen: 113 x 66 x 32 mm
 • Accucapaciteit 1350 mAh

Functies:

 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • 4x optische zoom
 • 8x digitale zoom
 • Fotograferen in RAW formaat
 • Geavanceerde macro mogelijkheden
 • Ingebouwde manometer en temperatuurmeter
 • Richtprijs €387,00
Tough TG-7

OM SYSTEM Tough TG-7

De OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera is met recht 'tough', want deze camera kan tegen een stootje! Dankzij zijn sterke behuizing is de TG-7 schokbestendig en kan hij tegen een val van maximaal 2.1 meter hoogte en is bestand tegen een belasting van maximaal 100 kilogram.

Maar hij kan nog meer hebben; Door de afdichtingen en zijn dubbele vergrendeling is de TG-7 ook nog eens waterbestendig tot een diepte van maar liefst 15 meter. Maar met de optionele PT-059 onderwaterbehuizing is de camera geschikt voor dieptes tot wel 45 meter. Door de lichtsterke f/2.0-lens en de hoge resolutie, high-speed-beeldsensor en TruePic VIII-beeldprocessor maakt de TG-7 camera foto’s en video’s met een ontzettend hoge beeldkwaliteit.​

De 12 MP BSI CMOS-sensor en TruePic VIII-beeldprocessor levert schitterende foto’s en video’s met rijke kleuren. De zijkant van het afdichtingsglas van de beeldsensor is voorzien van een antireflecterende coating die overstraling vermindert. Het BSI-ontwerp van de sensor in combinatie met een maximaal diafragma van f/2 zorgt voor een perfecte beeldkwaliteit bij hogere ISO-waarden. De processor maakt het opnemen van UHD 4K30p-video en snelle Full HD 1080p-video met maximaal 120 fps mogelijk.

Het veldsensorsysteem maakt het mogelijk om loggegevens, zoals locatie, hoogte/diepte en lucht-/watertemperatuur te registreren tijdens het maken van foto’s of films. Dankzij deze sensoren vergeet je nooit meer waar je bepaalde foto’s gemaakt hebt.

De OM SYSTEMS Tuogh TG-7 is zeer geschikt voor de avontuurlijke reiziger die alles op beeld vast wil leggen.

Technische specificaties:

 • 12,7 megapixel camera
 • Diafragma van f/2.0 tot f/4.9
 • 4K video
 • Macro-systeem met vier standen voor close-ups (van 30cm tot 1m)
 • Waterdicht tot 15 meter (45 meter met onderwaterhuis)
 • schokbestendig
 • Beeldstabilisator
 • Ingebouwde flitser met deffuser
 • Connectiviteit: Wifi, Bluetooth, GPS
 • Sensorformaat: 1/2.3 inch
 • Schermgrote: 3 Inch
 • Gewicht: 253 g
 • Afmetingen: 114 x 66 x 33 mm
 • Accucapaciteit 1350 mAh

Functies:

 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • 4x optische zoom
 • 8x digitale zoom
 • Fotograferen in RAW formaat
 • Geavanceerde macro mogelijkheden
 • Ingebouwde manometer en temperatuurmeter
 • Richtprijs €549,00
Kodak WPZ2

Kodak WPZ2

De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is een robuuste onderwatercamera met 4x optische zoom en 6x digitale zoom. De camera is waterbestendig tot een diepte van 15 meter De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is niet alleen waterdicht tot 15 meter, maar is ook stofdicht en schokbestendig tot 2 meter.

De camera kan wel tegen een stootje. Je kan hem dan ook met een gerust hart meenemen naar al je activiteiten. De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is uitgerust met een 4.9-19.6mm lens en 27-108mm in het 35mm-equivalent. De lens heeft 4x optische zoom en 6x digitale zoom waarmee de camera zich onderscheidt van andere onderwatercamera’s.

Met de 16 megapixel maak je foto’s en video’s van goede kwaliteit en HD films. Je kan indrukwekkende video’s opnemen in 1080p HD en 6 beelden per seconde schieten met 4608-3456 pixels in Burst modus. De WPZ2 heeft een LCD scherm van 2,7” zodat je ziet wat je fotografeert en alle foto’s direct terug kan kijken. De ISO is instelbaar van 100-3200.

Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is een handzame compactcamera voor op reis.

Technische specificaties:

 • 16 megapixel camera
 • 4.9-19.6mm lens en 27-108mm in het 35mm-equivalent
 • Waterdicht tot 15 meter
 • schokbestendig
 • Beeldstabilisator
 • Ingebouwde flitser
 • Schermgrootte: 2,7 Inch
 • Gewicht: 176 g
 • Afmetingen: 95 x 63 x 25 mm
 • Accucapaciteit 700 mAh

Functies:

 • Goede beeldkwaliteit
 • Panorama functie
 • 4x optische zoom
 • 6x digitale zoom
 • ISO instelbaar van 100-3200
 • 360 graden panorama-modus
 • Richtprijs €175,00
Reefmaster RM-4K

Sealife Reefmaster RM-4K

Met de 14MP Panasonic CMOS Image Sensor legt de Reefmaster RM-4K levendige foto's en prachtige 4K-video vast. De ultracompacte camera is speciaal ontworpen voor de onderwaterwereld. De ReefMaster RM-4K onderwatercamera is waterdicht tot een indrukwekkende 40 meter en is een gamechanger op het gebied van onderwaterfotografie.

De behuizing is robuust en ontworpen om in de hand te houden, of op je hoofd of lichaam te monteren. De ReefMaster duikbehuizing wordt gewaarborgd door het “Pressure-Lock” afdichtingssysteem.

Uiteraard is deze nieuw Reefmaster van alle Sealife gemakken voorzien, die je mag verwachten van een dergelijke camera. Zo is deze, net als alle andere Sealife camera’s, uitgevoerd met voorgeprogrammeerde digitale kleurfilters. Hiermee creëer je opnamen met aquarium kleuren in tropische blauw water, zonder dat je kunstlicht hoeft toe te voegen.

De Reefmaster mag dan wel klein van formaat zijn, maar voor een dergelijke actioncamera is hij groots in prestatie! Uitgerust met een 14MP Panasonic® CMOS beeld sensor voor vlijmscherpe opnames, zelfs in slechtere lichtomstandigheden. En met een 4K Ultra HD video en een 2” TFT kleuren display is het een serieuze camera voor onderwater. De lens is instelbaar in 3 verschillende hoeken: Ultra Wide 156°, Wide 140° en Smal 100° , daarmee stel je eenvoudig in wat in jouw ogen overeenkomt met de werkelijkheid of wat je zelf het mooiste vindt. Tevens is het aan kunnen passen van de beeldhoek ideaal om onnatuurlijke vervormingen te voorkomen, maar toch wel in breed beeld te kunnen opnemen. De camera maakt haarscherpe opnames vanaf 30 cm tot en met oneindig.

Met een paar simpele drukken op een van de slechts 4 knoppen wissel je onderwater van de video- naar de fotofunctie. Net zo makkelijk kijk je je opnames even terug onderwater of zet je een aantal camera instellingen wat meer naar je eigen hand. Makkelijk is dat je zelf de accu, die normaal gesproken 2 duiken mee kan, tussen de duiken door kan verwisselen.

De RM-4K is bestemd voor duikers en snorkelaars die een goede en handzame onderwatercamera zoeken.

Technische specificaties:

 • 14 Megapixel camera Panasonic CMOS beeldsensor
 • 4K Ultra HD Video met 30 fps
 • Fish Eye Groothoeklens
 • 3 lenzen Ultra Wide 156°, Wide 140° en Smal 100°
 • 2 Digitale kleur correctie filters
 • Waterdicht tot 40 meter
 • schokbestendig
 • Beeldstabilisator
 • Focus vanaf 30 cm tot oneindig
 • Connectiviteit: Wifi
 • Sensorformaat: 1 inch
 • Schermgrootte: 2 Inch
 • Gewicht: 201 g
 • Accucapaciteit 900 mAh

Functies:

GoPro HERO 12

GoPro HERO 12

De nieuwe HERO12 Black is de beste GoPro ooit, met ongelooflijke beeldkwaliteit, nog soepelere HyperSmooth-videostabilisatie en een nog langere accuduur. De camera maakt de beste 5,3K-video's in zijn klasse en voegt High Dynamic Range (HDR) toe om unieke reizen en alledaagse momenten nog gedetailleerder vast te leggen. Dankzij het verbeterde energiebeheer heeft de camera een 2x langere continue opnametijd bij 5,3K60 (70 minuten).

De camera is robuust, licht en eenvoudig te bevestigen voor handsfree opnemen. Hij is geschikt voor opnamen op het land of in het water, en de geavanceerde videostabilisatie zorgt voor vloeiende opnamen op ruw terrein. Na het opnemen sluit je gewoon je GoPro aan. Tijdens het opladen wordt je beeldmateriaal automatisch geüpload naar de cloud en naar je telefoon verzonden als een video met hoogtepunten.

De HERO12 Black is volledig waterdicht, even robuust als altijd en klaar om je allerleukste avonturen vast te leggen. Hij is uitzonderlijk stevig en kan daarom tegen een stootje, of je nu door modder, sneeuw of water raast (tot op een diepte van 10 meter). Een waterafstotende lenskap helpt zelfs lensschitteringen en andere artefacten te voorkomen, zodat je foto’s en video’s nog mooier worden.

De krachtige beeldsensor van de HERO12 Black biedt de grootste kijkhoek ooit op een HERO-camera. Je kunt met de camera opnamen maken met een extra grote beeldverhouding van 8:7, zodat je meer van de omgeving kunt vastleggen.

Deze camera is zeer geschikt als onderwater- en actiecamera

Technische specificaties:

 • 27 megapixel camera
 • 5,3K video
 • Waterdicht tot 10 meter
 • schokbestendig
 • Maximale kijkhoek van 177°
 • Beeldstabilisator
 • Touchscreen
 • Connectiviteit: Wifi, Bluetooth
 • Schermgrootte: 2,3 Inch
 • Gewicht: 154 g
 • Afmetingen: 71,8 x 50,8 x 33,6 mm
 • 70 min. filmen op 5.3K/60p

Functies:

 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • 2x digitale zoom
 • Fotograferen in RAW formaat
 • LOG en HDR video mogelijk
 • HyperSmooth 6.0 met ingebouwde 360° horizontaalstelling
 • Livestreamen in 1080p
 • Richtprijs €379,00
Aquapix W3048-V

Aquapix W3048-V Edge​

W3048 EDGE is niet alleen waterdicht, maar ook extreem stof- en schokbestendig, waardoor het de ideale metgezel is voor snorkelen, surfen en in het zwembad. En dat alles zonder extra behuizing houdt de W3048 het nog steeds absoluut strak tot 3 meter onder water. De ideale onderwatercamera voor de beginnende snorkelaars die avonturen vast wil leggen.


Met deze onderwatercamera trek je de aandacht: slim design, een 7,6 cm (3,0″) groot hoofdscherm en een tweede 5 cm (2,0″) display aan de voorzijde. Dankzij deze dubbele weergavefunctie kun je op elk moment prachtige selfies maken, waarbij je het grote geheel in de gaten houdt en het perfecte fotodetail selecteert.

Dankzij de hoogwaardige 13MP-sensor, 4x digitale zoomfunctie en de heldere beeldresolutie van maximaal 20MP, legt de camera uw vakantiekiekjes onder water vast in haarscherpe, scherpe kwaliteit. Het kan ook video’s maken in een resolutie tot 4K. Er is dus geen betere manier om uw vakantie te beginnen.

Perfecte camera om te beginnen met onderwaterfotografie tijdens het snorkelen.

Technische specificaties:

 • 13 megapixel camera
 • Tot 4K video
 • Waterdicht tot 3 meter
 • schokbestendig
 • Ingebouwde flitser
 • Sensorformaat: 1/2.3 inch
 • Objectief F/2,2 f=2,0 mm
 • Scherpstelbereik: 1,5 m tot oneindig
 • Schermgrootte: 3 Inch achter en 2”voor
 • Gewicht: 138 g
 • Afmetingen: 110 x 68 x 32 mm
 • Accucapaciteit 1500 mAh

Functies:

 • 16x digitale zoom
 • Fotograferen in JPEG formaat
 • Zelfontspanner 2, 5 of 10 seconden
 • Witbalans: automatisch / daglicht / bewolkt / fluorescerend / kunstlicht
 • Gezichtsherkenning
 • Richtprijs €109,00
Ricoh WG-6

Ricoh WG-6

De WG-6 is onverslaanbaar als het gaat om buitengebruik. Deze camera heeft een stevig chassis waarop je kan vertrouwen in de zwaarste omstandigheden. Hij is waterdicht tot 20 meter (twee uur onafgebroken gebruik op een diepte van 20 m), schokbestendig tot een val van 2,1 m en vorstbestendig tot -10 °C. Deze robuuste camera kan onder alle omstandigheden worden gebruikt.


De witbalans is geoptimaliseerd om blauwe tinten te onderdrukken voor onderwaterfoto’s met natuurlijk ogende kleuren. De Underwater Movie-modus past dit effect ook toe tijdens het filmen van 4K-films met hoge resolutie. Tevens beschikt deze camera over een flash off/ flash on modus. In deze modus maakt de camera twee foto’s met één druk op de ontspanknop, één met de flitser uit en de andere met ingeschakelde flitser. Omdat er bij de eerste foto geen flits aanwezig is om de vis te laten schrikken, weet je zeker dat zowel de opname met flits als die zonder flits goed zal uitpakken.

Een van achteren verlichte CMOS-beeldsensor met hoge resolutie en hoge gevoeligheid en een high performance beeldverwerkings-engine worden gecombineerd voor het maken van hoogwaardige opnamen met weinig ruis. Het objectief, dat zich kenmerkt door 5× optische zoom en een brandpuntsafstand van circa 28 mm (equivalent in 35 mm-formaat) indien helemaal uitgezoomd, is geschikt voor een breed scala aan onderwerpen. De camera ondersteunt ook 4K voor films met viermaal de resolutie van Full HD.

De Ricoh WG-6 tilt avontuurlijke fotografie naar nieuwe hoogten, biedt ongeëvenaarde duurzaamheid en levert beelden van topkwaliteit.

Technische specificaties:

 • 20 megapixel camera
 • 4K video (30fps)
 • Waterdicht tot 20 meter
 • schokbestendig
 • Beeldstabilisator
 • Sensorformaat: 1/2.3 inch
 • Ingebouwde flitser
 • Schermgrote: 3 Inch
 • Gewicht: 246 g
 • Afmetingen: 118,2 x 65,5 x 33,1 mm
 • Accucapaciteit 1350 mAh

Functies:

 • 5x optische zoom
 • Viewfinder
 • 8x digitale zoom
 • Voorzien van ringlamp rond de lens
 • Makkelijk te bedienen ook met handschoenen
 • Richtprijs €359,00
Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart