Cafés en Restaurants Bonaire

Vind hier meer informatie over de cafés en restaurants op Bonaire

»Restaurants    »Strandtentjes    »Cafés en barretjes    »Lokale keuken    »Snèk   

»Restaurants                 »Strandtentjes
»Cafés en barretjes      »Lokale keuken
»Snèk                      

Cafés en restaurants zijn op Bonaire veelvuldig te vinden. Als je op vakantie bent op Bonaire dan wil je natuurlijk ook genieten van heerlijk eten en drinken. Gelukkig zijn er vele barretjes en restaurants te vinden op het relatief kleine eiland met voor ieder wat wils. Van chique restaurants met sterren gerechten tot de eenvoudig en lokale snèk. Voor een drankje kan je terecht in de lokale barretjes en ook zijn er een aantal strandtentjes te vinden. Wat direct opvalt is de gastvrijheid en klantvriendelijkheid van iedereen.

Informatie over restaurants op Bonaire

Restaurants Bonaire

Bonaire heeft een ruim aanbod aan restaurants waarvan het merendeel in en rond Kralendijk te vinden zijn. De restaurants bieden een grote diversiteit aan internationale keukens. Van de Japanse keuken met sushi, de Italiaanse keuken met pasta’s en pizza’s tot diverse fastfood restaurants. Maar ook de Caribische keuken is goed vertegenwoordigd en meer dan de moeite waard om te bezoeken. In totaal zijn er meer dan 80 restaurants te vinden op Bonaire en veelal kan je hier terecht voor  ontbijt, lunch en diner. Misschien verwacht je het niet maar er is zelfs een bier brouwerij op Bonaire waar je naast het proeven van de lekkerste biertjes ook kunt genieten van lunch en diner.

Restaurants Bonaire

Ook al vind je in en rond Kralendijk de meeste restaurants en eettentjes, toch is dit niet de enige plek waar je lekker uit eten kan gaan. In Rincon zijn diverse authentieke eethuisjes te vinden waar je lokale gerechten kan eten. Geen uitgebreide kaarten maar wel het beste eten. Meer dan het bezoeken waard.

Op Bonaire zijn meer dan 80 restaurants te vinden

Strandtentjes Bonaire

Langs de kust van Bonaire zijn ook diverse strandtentjes te vinden waarvan er 3 bij Sorobon Beach en een aantal rond Kralendijk te vinden zijn. Veelal zijn dit trendy strandtenten met een restaurant, een bar en ligbedjes op het (kunstmatige) strand. Heerlijk met je voetjes in het zand genieten van een hapje of drankje. Soms kan je ook met de voetjes van de vloer tijdens een van de strandfeesten. Geniet van de relaxte sfeer en de lekkerste muziek.

Strandtent Bonaire

Cafés en barretjes Bonaire

Bonaire heeft een aantal  bars en cafés die zich veelal in en rond de hoofdstad Kralendijk bevinden. Ook vind je er diverse terrasjes waar je gezellig van een drankje en een hapje kan genieten.

Terrassen Bonaire weer open

Lokale keuken Bonaire

De lokale keuken van Bonaire is een mengelmoes van keukens maar lijkt nog het meeste op de Zuid-Amerikaanse keuken. Vooral verse vis en stoofschotels staan op het menu. Een van de stoofschotel specialiteiten is de geitenstoofpot (Kabritu Stoba) en wordt gemaakt van lokaal geitenvlees met uien, knoflook, tomaten, jalapeno en een scheutje limoen. Voor een wat avontuurlijker gerecht kan je ook kiezen voor de stoofschotel van leguaan (yuana). Andere lokale specialiteiten is sòpi, een rijk gevulde soep gevuld met groenten en rundvlees. Wil je meer de lokale sfeer met de Bonairiaanse keuken proeven? Ga dan ook eens naar Rincon. Hier vind je diverse authentieke eethuisjes met heerlijke gerechten.

Bonaire heeft heerlijke lokale gerechten

Snèk

Op Bonaire kom je ze overal tegen. De snèk. Dit zijn eet afhaalpunten (take-away) vanuit bijvoorbeeld een foodtruck, eetstalletjes of verplaatsbare barbecues. De snèk is bijna onderdeel van de cultuur op Bonaire. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor veel locals en het gaat niet alleen om de hapjes maar ook zeker om het drankje erbij.

snèk Bonaire

Bij een snèk kan je veel verschillende gerechten bestellen. Van barbecue gerechten tot pizza maar ook de vele lokale gerechten. Een van de populairste lokale Snèks is de pastechi. De pastechi is een maanvormig pasteitjes die gevuld worden met vis, kip, geit of kaas. verzekerd bent en je ook de eigen risico terugkrijgt na schade. Ook is het raadzaam om te informeren naar de aantal kilometers die gereden mogen worden. Vaak is dit ongelimiteerd op Bonaire maar vraag dit wel na. Dan voorkom je een nare verrassing achteraf.

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart