Klimaat en weer Bonaire

Welk klimaat en weer op Bonaire kan je verwachten tijdens jouw vakantie?

»Temperatuur    »Neerslag    »Wind    »Beste Reistijd

»Temperatuur                 »Neerslag  
»Wind                               »Beste Reistijd

Het weer is een belangrijke factor waarom toeristen voor Bonaire als vakantiebestemming kiezen. Er heerst een tropisch savanneklimaat met vrijwel constante temperaturen. De passaatwind uit het noordoosten zorgt voor een aangenaam verkoeling en het eiland kent veel zonuren. Maar wat kan je verwachten tijdens jouw vakantie op Bonaire?

Weer Bonaire - Regenbui

Temperatuur

Het klimaat van Bonaire is tropisch en vrij constant. Dit komt doordat Bonaire een eiland is die dicht bij de evenaar ligt. Het hele jaar door is het daardoor tropisch warm. Het voorjaar begint in april en de temperaturen zijn deze periode rond de 27°C. ’s Nachts dalen de temperaturen maar licht, tot rond de 24°C. De heetste periode loopt van mei tot oktober. Deze periode lopen de temperaturen op tot rond de 30°C. Echter door de noordoostelijke passaatwinden wordt de hitte getemperd. Als zeer geliefde snorkel- en duikbestemming is de zeewater temperatuur niet onbelangrijk. De zeewatertemperatuur ligt het hele jaar door rond de 27°C. Een zeer aangename watertemperatuur dus.  

Grafiek Temperatuur op Bonaire

Neerslag

Er valt maar weinig regen op Bonaire. Tussen april en september valt ongeveer 22 tot 38 millimeter regen. De natste periode is tussen oktober en december. In deze periode valt er nog steeds niet meer dan 80 millimeter regen. De buien die voorkomen zijn echte tropische buien en zijn vaak kort en hevig. Ze vallen veelal in de nacht en ochtend. Tijdens deze buien zakt de temperatuur iets omlaag maar blijft het nog steeds zeer aangenaam vakantieweer.

Grafiek Regenval op Bonaire

Wind

Er staat vrijwel altijd wind op Bonaire. De wind komt veelal uit noordoostelijke richting (passaatwind). Tussen begin juni tot december is het orkaanseizoen. Omdat een orkaan afvloeit van de evenaar heeft Bonaire weinig kans op een orkaan. Toch trekt er eens in de tien jaar een orkaan langs het eiland. De orkanen die op grotere afstand langs trekken kunnen wel voor onstuimig weer zorgt.

Wind op Bonaire - Kitesurfen

Beste reistijd Bonaire

Als je op vakantie naar Bonaire gaat wil je natuurlijk weten wat de beste reistijd is om een vakantie naar Bonaire te boeken.

Doordat Bonaire een zeer constant klimaat heeft is er geen beste reistijd op Bonaire te benoemen. Het hele jaar door is het weer warm en veelal zonnig. Dit heeft vele voordelen. Zo hoef je de vakantie niet perse in een drukke vakantie periode. Bonaire is ook een uitstekende plek om te overwinteren. Het hele jaar door heeft het eiland perfecte vakantieweer voor jouw duikvakantie of zonvakantie. Zelfs in de wintermaanden. Maak je dus niet te druk over het klimaat en weer op Bonaire tijdens het boeken.

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart