Toeristenbelasting Bonaire vanaf 1 juli 2022

Bonaire nieuws, 18 mei 2022 / zonvakantiebonaire.nl

Kralendijk – Vanaf 1 juli 2022 wordt de nieuwe toeristenbelasting op Bonaire ingevoerd. De nieuwe belasting heeft tot doel de huidige kamerbelasting en autoverhuurbelasting te vervangen door een toeristenbelasting met een vast bedrag per bezoek. Gelukkig zullen voor de meeste vakantiegangers naar Bonaire de kosten niet veel hoger worden.

Betaalmiddelen vakantie Bonaire

De nieuw gevormde toeristenbelasting is van toepassing op alle niet-ingezetenen (inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen) vanaf 13 jaar die Bonaire binnenkomen. Niet-ingezetenen van 12 jaar en jonger moeten een toeslag van 10 Dollar per bezoek betalen. De belasting kan digitaal betaald worden via een online platform. Dit platform wordt op 15 juni gelanceerd. Reizigers kunnen ook betalen bij aankomst op de luchthaven. Daarmee vervangt de nieuwe toeristenbelasting de huidige kamerbelasting  waarbij bezoekers nog per persoon per nacht betalen. Ook de autoverhuurbelasting vervalt na invoer van de nieuwe belasting.

In veel gevallen maakt de toeristenbelasting  je reis niet duurder. Alleen voor mensen die op dit moment de belasting ontlopen door in appartementen te verblijven die niet geregistreerd zijn, zullen de kosten hoger worden. Door het niet registreren van de gasten loopt de overheid nu veel inkomsten mis.

De opbrengsten van de toeristenbelasting zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van Bonaire. Denk hierbij aan infrastructuur en verduurzamen van het toerisme op Bonaire.

Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart