Windsurfen op Bonaire

De windsurf hotspot van Bonaire is Sorobon

»Wat is windsurfen    »Windsurfen op Bonaire    »Windsurfschool     »Windsurf benodigdheden

»Wat is windsurfen               »Windsurfen op Bonaire
»Windsurfschool                   »Windsurf benodigdheden      

Bonaire is een fantastische bestemming voor windsurfers. Door de constante passaatwinden van 15 tot 25 knopen en het prachtig weer, is Bonaire een paradijs voor windsurfliefhebbers. Op het eiland zijn verschillende windsurfspots te vinden. Een van de beste surfspots is Sorobon bij Lac Bay en ligt aan de zuid- oostkant van Bonaire. Deze surfspot bestaat uit een lagune met een strand en rondom mangrove. De lagune wordt beschermd door een natuurlijke koraaldam. Aan de rand van de ondiepe turkoois kleurige laguna ligt aan de ene kant het zandstrand “Sorobon Beach” en aan de andere kant “Lac cai”. Deze surflocatie biedt de perfecte omstandigheden om je windsurfvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer, Bonaire heeft voor ieder wat wils. Kortom, windsurfen op Bonaire, vooral op de prachtige locatie Sorobon, is een avontuur dat je niet wilt missen.

Sorobon beach Bonaire

Wat is windsurfen?

Windsurfen is een watersport waarbij zeilen en surfen gecombineerd worden. Het is een watersport waarbij je op een board staat met een zeil hierop bevestigd. Het zogenaamde surfboard is aan de onderkant voorzien van een vin waardoor de koers stabieler wordt. Op het zeil wordt een giek bevestigd om het zeil te bedienen. Met behulp van de wind en het zeil kun je hoge snelheden bereiken over het water. Door het zeil te draaien en je lichaamsgewicht te verplaatsen, kun je sturen, manoeuvreren en de snelheid controleren. Windsurfen is een opwindende en avontuurlijke sport voor watersportliefhebbers.

Als je meer gevorderd bent in het windsurfen dan kan je ook verschillende trucjes leren zoals achteruit varen en springen.

Windsurfen Bonaire

Windsurfen op Bonaire

De beroemdste windsurfspots op Bonaire is Sorobon. Sorobon ligt aan de zuid- oostkust van het eiland en staat bekend om zijn prachtige lagune met ondiep, kristalhelder water. De lagune, grenzend aan de Caribische zeeën, strekt zich uit over een paar kilometer en het water wordt beschermd door een groot rif. Dit betekent dat er nauwelijks getijden zijn en geen deining van de oceaan. Dit in combinatie met de perfecte wind maakt dit de perfecte windsurf locatie voor zowel de beginnende als de gevorderde windsurfer. De ondiepe wateren zorgen ervoor dat beginners comfortabel kunnen oefenen en hun vaardigheden kunnen verbeteren, terwijl gevorderde surfers kunnen genieten van de uitdagingen die de wind en de golven bieden.

Sorobon Bonaire windsurfen

Windsurfschool op Bonaire

Op Bonaire zijn er verschillende windsurfscholen waar je kunt leren en je windsurfvaardigheden kunt verbeteren.

 • Jibe City: Een gerenommeerde windsurfschool gelegen bij Lac Bay, en biedt lessen aan voor alle niveaus. De kosten voor windsurflessen bij Jibe City variëren afhankelijk van de duur en het type les, en liggen tussen de ongeveer $50 en $150 per uur.
 • Bonaire Windsurf Place: Ook deze school is gelegen bij Lac Bay. Ze bieden lessen aan voor beginners, gevorderden en ervaren windsurfers. De prijzen voor lessen bij Bonaire Windsurf Place beginnen vanaf ongeveer $60 per uur, met pakketdeals beschikbaar voor meerdere lessen.

Windsurf benodigdheden

Als je gaat windsurfen dan heb je uiteraard ook een uitrusting nodig. Deze uitrusting is niet alleen voor het windsurfen zelf, je hebt ook uitrusting nodig om comfort en veiligheid op het water te kunnen. Het is belangrijk om de juiste uitrusting te kiezen op basis van je vaardigheidsniveau, de windomstandigheden en het type windsurfen dat je wilt beoefenen. Ook online kan je jouw uitrusting al voor een goede prijs kopen. Klik op deze link voor mooie deals.

Waar bestaat een basisuitrusting uit? Hieronder de meest essentiële onderdelen.

 • Windsurfboard
  Het wintsurfboard is het board waarop je staat tijdens het windsurfen. Windsurfboards zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van je niveau en de omstandigheden waarin je wilt windsurfen. Ze variëren van kortere boards voor wendbaarheid tot langere boards voor stabiliteit en snelheid.
 • Zeil
   Het zeil is een belangrijk onderdeel van de uitrusting en vangt de wind om voorwaartse kracht te genereren. Zeilen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, aangeduid in vierkante meters. De grootte van het zeil dat je kiest, hangt af van je gewicht, vaardigheidsniveau en de windomstandigheden.
 • Mast
  De mast is een verticaal aluminium of carbon onderdeel dat het zeil ondersteunt en verbindt met het board. Masts zijn er in verschillende lengtes en flexibiliteit, en de keuze hangt af van je zeilmaat en persoonlijke voorkeur.
 • Giek
  De giek is een horizontale buis die aan het zeil is bevestigd en waarmee je het zeil vasthoudt. Het stelt je in staat om het zeil te controleren en kracht uit te oefenen tijdens het windsurfen. De giek kan worden aangepast in hoogte en lengte, zodat je deze kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeur en zeilmaat.
 • Mastvoet en verlenger
  De mastvoet is een onderdeel dat de mast aan het board bevestigt. Het zorgt voor de verbinding en maakt het mogelijk om de mast in de juiste positie te houden. Een verlenger kan worden gebruikt om de masthoogte aan te passen en het zeil beter af te stellen op de windomstandigheden.
 • Trapeze (harnas)
  Een trapeze is een harnas dat je om je middel draagt en waarmee je jezelf aan het zeil kunt verbinden. Hierdoor kun je de kracht van het zeil beter overbrengen naar het board en je armen ontlasten. Het harnas verdeelt de krachten over je lichaam, waardoor je comfortabel kunt windsurfen.
 • Wetsuit
  Een wetsuit is een pak van neopreen dat jou warm houdt bij wateractiviteiten. Bovendien kan een wetsuit bijdragen aan meer drijfvermogen. Er zijn in verschillende maten en soorten wetsuits verkrijgbaar. Afhankelijk van het weer en de watertemperatuur kan je een keuze maken.
Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart