Plaatsen op Bonaire

Welke plaatsen zijn er op Bonaire te vinden?

»Kralendijk    »Rincon    »Belnem

»Kralendijk                  »Rincon
»Belnem

Oorspronkelijk had Bonaire meerdere dorpjes waar Kralendijk en Rincon de belangrijkste van waren. Op dit moment zijn er nog maar 2 echte plaatsen over doordat Kralendijk 5 dorpen opgeslokt heeft door groei. Alleen Rincon is een apart dorp gebleven. De vroegere dorpen vormen nu de verschillende wijken in Kralendijk.

Kralendijk Bonaire vanaf de lucht gezien

Kralendijk

Kralendijk (ook wel Playa in de volksmond) is de hoofdstad van Bonaire. Het stadje telt ongeveer 13.000 inwoners en is hiermee de grootste plaats op Bonaire. Het is een gezellig maar rustige stadje voelt meer aan als een groot dorp.

Kustlijn Kralendijk Bonaire met zwemmende mensen en zeilboten

Kralendijk ligt aan de westkust van Bonaire. Veel huizen en gebouwen hebben vrolijke pastelkleuren en doen direct zomers aan. De naam Kralendijk is een verbastering van koralendijk, de koraaldijk waar het stadje op gebouwd is. Het centrum bestaat uit een hoofdstraat (Kaya Grandi) met diverse winkeltjes, een gezellige boulevard (Kaya Craane). Langs deze boulevard vindt u diverse gezellige restaurants en cafés. Ook kunt u watertaxi’s pakken richting klein Bonaire.

Kralendijk heeft een gezellig centrum

Aan het begin van de boulevard ligt Plaza Wilhelmina (Wilhelminaplein) en is dit een ontmoetingsplek voor veel locals. Hier staan diverse bankjes om te genieten van het uitzicht en van de gezellige sfeer. Naast dit plein vind je het bestuurskantoor en het 17e-eeuwse Fort Oranje, welke is gebouwd ter verdediging van Bonaire. Aan de andere kant van het plein bevind zich de oude vismarkt (Plasa Machi Mimi). Het is een kleine maar gezellige markt, waar je lokale groenten en fruit kunt kopen. Het is gevestigd in een prachtig pand dat in 1937 werd gebouwd. Verder beschikt Kralendijk over een jachthaven en een eigen voetbal stadion.

Rincon

Rincon ofwel “Hoek” is de oudste nederzetting van Bonaire en is in 1527 gesticht. Het ligt in de hoek van een vallei tussen de heuvels. Hierdoor was Rincon niet zichtbaar vanaf zee, hetgeen belangrijk was om het plaatsje te beschermen tegen piraterij. Er zijn recent driving trails uitgezet in en rond Rincon met alle belangrijke plekken en mooie natuur. Zeker een aanrader!

Op dit moment heeft Rincon ruim 1.800 inwoners. Het is het enige dorp van het eiland en daardoor ook direct het grootste dorp. Als je de echte lokale keuken wilt proeven dan moet je in Rincon zijn.

Vanaf uitkijkpunt Altamira Ujo heb je een erg mooi uitzicht over Rincon.

 

Rincon met op de achtergrond Klein Bonaire

Belnem

Belnem is meer een woonwijk dan een plaats. Het is een luxe woonwijk op één van de mooiste locaties van Bonaire. De wijk ligt pal aan zee voorbij het vliegveld op zo’n 5km van Kralendijk. Er staan veel vrijstaande luxe bungalows. Nog net op het randje van Belnem ligt Bachelor’s Beach, een klein, heel populair zandstrand. Donkey Beach, één van de grotere zandstranden die Bonaire rijk is, ligt op loopafstand.

Belnem Bonaire
Vissen Bonaire
Duikkaart Bonaire
Rincon Autoroutes Kaart
Tras Di Montana autoroute
Rincon Autoroutes Kaart
Bara di Karta Kaart